Ελληνικές Σπουδές Εξ Αποστάσεως: Ιστορία, Αρχαιολογία και Τέχνη, Πολιτιστική Διαχείριση

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΤΟ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ»

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Ελληνικές Σπουδές του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου συνεχίζει να δέχεται αιτήσεις εισαγωγής από υποψήφιους/ες φοιτητές και φοιτήτριες που επιθυμούν να ξεκινήσουν τις σπουδές τους το Φθινοπωρινό Εξάμηνο 2024 με έναρξη σπουδών 7 Οκτωβρίου 2024. Για εγγραφές έως 31 Αυγούστου παρέχεται ειδική μείωση διδάκτρων.

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Ελληνικές Σπουδές (18 Μήνες/90 ECTS), Εξ Αποστάσεως, του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου προσφέρεται σε τρεις διακριτές κατευθύνσεις:

Το Πρόγραμμα αυτό και οι κατευθύνσεις του, εισάγουν στον ελληνικό χώρο, για πρώτη φορά σε μεταπτυχιακό επίπεδο, το πρότυπο των θεματικών πολιτισμικών σπουδών.  Το πρόγραμμα υπηρετεί μεταξύ άλλων και την αυξανόμενη ανάγκη για εργοδοτούμενους με ερευνητικές δεξιότητες και κριτικό στοχασμό καθώς προσφέρει μεταβιβάσιμες δεξιότητες στην ανάλυση, οργάνωση και μελέτη, δεξιότητες οι οποίες είναι απαραίτητες σε όλα τα επιστημονικά και επαγγελματικά πεδία.

  • Είναι ίσως το μοναδικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα που συνδυάζει την Ιστορία και Αρχαιολογία και Τέχνη με την Πολιτιστική Διαχείριση.
  • Απόφοιτοί/τες του εργοδοτούνται σε Μουσεία, Πολιτιστικά Ιδρύματα, και σε άλλους οργανισμούς συναφείς με πολιτισμικές σπουδές και συνεχίζουν τις σπουδές τους σε διδακτορικό επίπεδο.
  • Η διδασκαλία είναι άμεσα συνδεδεμένη με τις ερευνητικές δραστηριότητες των μελών της Ερευνητικής Μονάδας ISTÓS-Ιστορία, Αρχαιολογία, Πολιτιστική Διαχείριση, στην οποία εκτός από το Ακαδημαϊκό προσωπικό των Ελληνικών Σπουδών δραστηριοποιούνται και απόφοιτοι/ες του Προγράμματος.
  • Είναι ένα εξωστρεφές Πρόγραμμα με δραστηριότητες ανοικτές στο ευρύ κοινό (ΙΣΤΟΡΙΑΙ-Δημόσιες Διαδικτυακές Διαλέξεις, Colloquium Μεταπτυχιακών Φοιτητών/τριων Ελληνικών Σπουδών, Θερινό Πανεπιστήμιο Ελληνικών Σπουδών ).
  • Το Πρόγραμμα υποστηρίζεται από μια δυναμική ακαδημαϊκή ομάδα εξαιρετικά έμπειρη στην εξ Αποστάσεως εκπαίδευση και με αξιοσημείωτο ερευνητικό προφίλ.

Για περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ.

Αίτηση Εισαγωγής Εδώ

Για πληροφορίες που σχετίζονται με το ακαδημαϊκό περιεχόμενο του Προγράμματος:

Πάνος Χριστοδούλου, Αναπληρωτής Καθηγητής, Ελληνικές Σπουδές, Τμήμα Ανθρωπιστικών Σπουδών p.christodoulou@euc.ac.cy

 

Skip to content