ΘΕΡΙΝΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Οι Ελληνικές Σπουδές ως αντικείμενο μεταπτυχιακής διδασκαλίας στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου: Ιστορία, Αρχαιολογία και Τέχνη, Εκπαίδευση και Πολιτιστική Διαχείριση

24-26 Ιουνίου

Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου

.

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Ελληνικές Σπουδές του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και η Ερευνητική Μονάδα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Πολιτιστικής Διαχείρισης του Κέντρου Αριστείας SoScieAtH (Τhe Center of Excellence in Research & Innovation in Social Sciences, the Arts and the Humanities) θα πραγματοποιήσει το 1ο Θερινό Πανεπιστήμιο Ελληνικών Σπουδών. Στόχος του 1ου Θερινού Πανεπιστημίου είναι η παρουσίαση και η δημιουργική συζήτηση πρωτότυπων επιστημονικών θεμάτων, με τρόπο που να δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους συμμετέχοντες  να εξοικειωθούν με τη θεματική του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Ελληνικές Σπουδές και να διευρύνουν τους ερευνητικούς και γνωστικούς τους ορίζοντες οποιοδήποτε και αν είναι το γνωστικό και επιστημονικό τους υπόβαθρο. Έτσι, οι προγραμματισμένες διαλέξεις αποσκοπούν αφενός να αναδείξουν ζητήματα που άπτονται της Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Τέχνης, Εκπαίδευσης και Πολιτιστικής Διαχείρισης, και αφετέρου να συμβάλουν στον δημιουργικό αναστοχασμό των ερευνητικών μεθόδων που ακολουθούμε στην δημιουργία συγκροτημένης γνώσης. Αυτός άλλωστε είναι ο στόχος του μεταπτυχιακού αυτού προγράμματος, το οποίο είναι ανοικτό σε όσες και όσους επιθυμούν να ενταχθούν σε μια δυναμική ομάδα, η οποία θέτει ως προτάγματα τη διάσπαση της κλειστής ατομικότητας και την αναζήτηση της συλλογικής σοφίας που γεννά η αδιαπραγμάτευτα κοινωνιοκεντρική εκπαιδευτική διαδικασία.

Οι διαλέξεις θα είναι ανοικτές στο κοινό και θα πραγματοποιηθούν στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο με φυσική παρουσία στην αίθουσα και με ταυτόχρονη διαδικτυακή μετάδοση. Όσες και όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν μπορούν να επιλέξουν τον τρόπο που θα ήθελαν να παρακολουθήσουν τις διαλέξεις.

.

Ομιλητές:

– Πάνος Χριστοδούλου, Επίκουρος Καθηγητής, Ελληνικές Σπουδές 
(p.christodoulou@euc.ac.cy)

– Θεόδωρος Γιαννόπουλος, Αντεπιστέλλων Καθηγητής, Ελληνικές Σπουδές: Αρχαιολογία και Τέχνη 
(T.Giannopoulos@external.euc.ac.cy)

– Γεώργιος Παπαϊωάννου, Αντεπιστέλλων Καθηγητής, Ελληνικές Σπουδές: Εκπαίδευση και Πολιτιστική Διαχείριση 
(g.papaioannou@external.euc.ac.cy) 

– Χρυσοβαλάντης Κυριάκου, Αντεπιστέλλων Λέκτορας, Ελληνικές Σπουδές: Ιστορία, Αρχαιολογία και Τέχνη
(Ch.Kyriacou@external.euc.ac.cy) 

.

Πρόγραμμα:

.

Εγγραφές:

– Για παρακολούθηση με φυσική παρουσία στην αίθουσα ΕΔΩ

– Για παρακολούθηση εξ αποστάσεως ΕΔΩ

.

Σε όσες και όσους παρακολουθήσουν τις διαλέξεις θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης.

.

Για περαιτέρω πληροφορίες:

Πάνος Χριστοδούλου (PhD Αρχαία Ιστορία), Επίκουρος καθηγητής, Ελληνικές Σπουδές, email : p.christodoulou@euc.ac.cy