«Η μετάβαση από την εκπαίδευση STEM στην εκπαίδευση STEAM: Η θέση των Τεχνών και της Πολιτιστικής Κληρονομιάς στην εκπαίδευση STEM».

To Κέντρο Αριστείας για την Έρευνα & Καινοτομία στις Κοινωνικές Επιστήμες, τις Τέχνες και τις Ανθρωπιστικές Επιστήμες (SOSCIEATH) του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου σας προσκαλεί σε διάλεξη με τίτλο «Η μετάβαση από την εκπαίδευση STEM στην εκπαίδευση STEAM: Η θέση των Τεχνών και της Πολιτιστικής Κληρονομιάς στην εκπαίδευση STEM»

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί υβριδικά στις 8 Μαρτίου 2023, 18:30 μ.μ.  – 19:30 μ.μ. και εισηγητές θα είναι οι Δρ. Χρυστάλλα Παπαδημήτρη-Καχριμάνη, Επίκουρη Καθηγήτρια Πρώτης Αγωγής και Εκπαίδευσης, Διευθύντρια της Ερευνητικής Μονάδας, Early Childhood Research Unit του Κέντρου Αριστείας SoScieAtH, Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου & Δρ. Έλενα Στυλιανού, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Τέχνης και θεωρίας της Τέχνης, Διευθύντρια της Ερευνητικής Μονάδας Cultural Studies and Contemporary Arts, του Κέντρου Αριστείας SoScieAtH, Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Για διαδικτυακή εγγραφή πατήστε εδώ.

Για δια ζώσης εγγραφή πατήστε εδώ.

Σε όλους/ες τους/ις συμμετέχοντες/ουσες θα δοθεί πιστοποιητικό συμμετοχής.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ: Παρόλο που από πολλούς οι τέχνες θεωρούνται ως ο ‘φτωχός συγγενής’ και ο αδύναμος κρίκος στην αλυσίδα που δένει τα υπόλοιπα πεδία της εκπαίδευσης STEAM, στόχος είναι να αναδειχθεί  η δυναμική που προσδίδουν οι τέχνες στη συγκεκριμένη προσέγγιση, όχι απλά ως ένα ακόμη πεδίο που προστέθηκε στην εξίσωση αλλά ως ένα εργαλείο το οποίο μπορεί να ενδυναμώσει ακόμη περισσότερο τη φιλοσοφία της προσέγγισης.   Ενσωματώνοντας τις τέχνες, μέσα σε ένα πολιτισμικό πλαίσιο που θεωρεί τις εκφραστικές γλώσσες εξίσου ουσιαστικές (αντί για προαιρετικές ή σημαντικές) για τα υπόλοιπα πεδία που είναι σήμερα προνομιούχα, μπορεί να καταστήσει τόσο τη μαθησιακή εμπειρία όσο και τη διαδικασία της εκπαίδευσης πιο ολοκληρωμένη, ουσιαστική και δυναμική.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100086754125261

Instagram: https://www.instagram.com/soscieath/

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/soscieath/