4η Ετησια Ημερα ερευνας Εκπαιδευτικων με εμφαση στην πρωτη αγωγη και εκπαιδευση (νηπιαγωγειο)

Η 4ηετήσια Ημέρα Έρευνας για Εκπαιδευτικούς, συνδιοργανώνεται από την Ερευνητική Μονάδα Εκπαίδευσης στις Επιστήμες STEM και την Ερευνητική Μονάδα Πρώτης Αγωγής και Εκπαίδευσης του Κέντρου Αριστείας για την Έρευνα & Καινοτομία στις Κοινωνικές Επιστήμες, τις Τέχνες και τις Ανθρωπιστικές Επιστήμες (SOCIEATH). 

Η ημερίδα φέτος θα διεξαχθεί αποκλειστικά με φυσική παρουσία στις εγκαταστάσεις του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, στις 24 Φεβρουαρίου 2024, 8:30-13:00. 

Η ημερίδα φέτος είναι αφιερωμένη αποκλειστικά σε Εκπαιδευτικούς Πρώτης Αγωγής και Εκπαίδευσης (νηπιαγωγείο) εν υπηρεσία και μη.  

Σκοπός της Ετήσιας Ημέρας Έρευνας Εκπαιδευτικού είναι η διάχυση της γνώσης μεταξύ διαφορετικών πεδίων και επιπέδων εξειδίκευσης δημιουργώντας ένα ερευνητικό οικοσύστημα εφαρμοσμένης εκπαιδευτικής έρευνας. Επιδιώκει να δημιουργήσει μια συνεχή συνεργατική διαδικασία όπου η ανάπτυξη του σχολείου να συμβαδίζει με, αλλά και να τροφοδοτεί, την εκπαιδευτική έρευνα, την ανάπτυξη των εκπαιδευτικών και την ποιοτική εκπαίδευση. Βασίζεται στην πεποίθηση ότι μια πιο δομημένη «ροή» μεταξύ της έρευνας για την εκπαίδευση των εκπαιδευτικών και της σχολικής πρακτικής θα προωθήσει και θα συμβάλει στην επιστημονική βάση του επαγγέλματος του εκπαιδευτικού.  

Το πρόγραμμα της φετινής ημερίδας περιλαμβάνει 4 παράλληλα βιωματικά εργαστήρια για νηπιαγωγούς που αφορούν διάφορα γνωστικά πεδία (π.χ. μαθηματικά, φυσικές επιστήμες). Πιο συγκεκριμένα, τα εργαστήρια έχουν ως εξής: 

  1. Η προσέγγιση της μοντελοποίησης στη διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών στο νηπιαγωγείο. 
  1. Έμπνευση, Επικοινωνία και Δημιουργία μέσα από Μουσικά Παιχνίδια 
  1. Εξερευνώντας ΜΑΖΙ ΜΕ τα παιδιά την επιχειρηματικότητα στην προσχολική ηλικία.   
  1. Τεκμηρίωση: Μέθοδος Αξιολόγησης ή Προσέγγιση για Εις βάθος, Ενεργητική Μάθηση με Νόημα;  

Για εγγραφή πατήστε ΕΔΩ

Για τον ακριβή χώρο διεξαγωγής της Ημερίδας πατήστε ΕΔΩ

Υπάρχει περιορισμένος αριθμός θέσεων για κάθε εργαστήριο. 

Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης σε όλους τους/τις συμμετέχοντες/ουσες 

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Πρόγραμμα Ημερίδας

Μπορείτε να κατεβάσετε το πρόγραμμα ΕΔΩ

Περισσότερες πληροφορίες για τα εργαστήρια θα βρείτε ΕΔΩ

*Τα εργαστήρια Ι, ΙΙ και ΙΙΙ θα διεξαχθούν δύο φορές στο πλαίσιο των Παράλληλων Εργαστηρίων Α και των Παράλληλων Εργαστηρίων Β. Το Εργαστήριο IV είναι χωρισμένο σε δύο μέρη (πρακτικό και θεωρητικό) . Το πρακτικό μέρος θα γίνει στο πλαίσιο των Παράλληλων Εργαστηρίων Α και το Θεωρητικό μέρος στο πλαίσιο των Παράλληλων Εργαστηρίων Β. Επισημαίνεται, ότι η συμμετοχή στο μέρος Β δεν προϋποθέτει συμμετοχή στο μέρος Α.