BEHIND SEXTING: Διαγενεακή ψηφιακή σεξουαλική διαπαιδαγώγηση Ημερίδα πολλαπλής διάχυσης στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου συμμετέχει ως εταίρος στο έργο BEHIND SEXTING: Διαγενεακή ψηφιακή σεξουαλική διαπαιδαγώγηση. Στις 18 Φεβρουαρίου 2023 διοργανώθηκε με επιτυχία πολλαλασιαστική εκδήλωση στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου στην οποία παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα του έργου.

Tο έργο αποσκοπεί στην ανάπτυξη γνώσης και την ενημέρωση σχετικά με το sexting, ένα θέμα που αφορά τη σχέση μας με τα ψηφιακά μέσα, αλλά και την σεξουαλική διαπαιδαγώγηση και την κατανόηση σχετικών πρακτικών στον ψηφιακό κόσμο. Στο πλαίσιο του προγράμματος γίνεται προσπάθεια ευαισθητοποίησης των εφήβων, των γονέων και των εκπαιδευτικών σχετικά με τους κινδύνους του sexting και στην ενθάρρυνση μιας διαγενεακής κριτικής συζήτησης γύρω από το sexting. Έχει επίσης διαμορφωθεί πρόγραμμα κατάρτισης για εκπαιδευτικούς/εκπαιδευτές,  μαθητές και μαθήτριες μεταξύ 10 και 19 ετών καθώς και γονείς. Τέλος, το πρόγραμμα δημιούργησε πλατφόρμα μάθησης που φιλοξενεί το πρόγραμμα κατάρτισης των εκπαιδευτικών/εκπαιδευτών,  μαθητών και μαθητριών και γονέων.

H εκδήλωση περιλάμβανε σύντομη παρουσίαση του ερευνητικού προγράμματος SEXTING από την υπεύθυνη της ερευνητικής ομάδας στην Κύπρο, Δρ. Χάρις Ξιναρή, καθώς και ομιλία και εργαστήριο τη Δρα Γενοβέφα Ζαφειρίδου, Επιστημονική Συνεργάτιδα στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus + της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Mαζι με το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου απο την Κύπρο, στο έργο συμμετέχουν επίσης εταίροι από την Ιταλία (TIBER UMBRIA COMETT EDUCATION PROGRAMM και Ιstituto Comprensivo Benedetto Bongli),την Πορτογαλία (AEVA –ASSOCIACAO PARA A EDUCACAO EVALORIZACAO DA REGIAO DE AVEIRO), τη Ρουμανία (Zuma-Land SRL) και τη Σλοβενία (Institut zaraziskovanje in usposabljanje v vzgoji in izobrazevanju – IVIZ). Το έργο συντονίζει το Institut pro regionalni rozvoj, o.p.s – IRR από τη Τσεχία.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα BEHIND SEXTING και τη συμμετοχή της Κύπρου σε αυτό, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Δρα Χάρις Ξιναρή, c.xinaris@euc.ac.cy καθώς και να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του έργου: https://www.behindsexting.eu

Σημ. : Με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι απόψεις και οι γνώμες που διατυπώνονται εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών και δεν αντιπροσωπεύουν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή του Ευρωπαϊκού Εκτελεστικού Οργανισμού Εκπαίδευσης και Πολιτισμού (EACEA). Η Ευρωπαϊκή Ένωση και ο EACEA δεν μπορούν να θεωρηθούν υπεύθυνοι για τις εκφραζόμενες απόψεις.